Grøntbørsens udvalgte varer

Vi har rigtig mange planter, krydderurter, træer, krukker og meget mere, så hvis du søger noget du ikke lige finder i listen herunder, så giv et kald eller send os en besked, for vi kan helt sikkert hjælpe alligevel.

Rosmarin

Rosmarin (Rosmarinus officinalis), (Salvia rosmarinus) er en stedsegrøn halvbusk, der ofte forhandles og dyrkes, som om den var en staude. Den dyrkes på grund af sine aromatiske blade, der bruges i talrige, sydlandsk inspirerede retter.

Basilikum

Basilikum (Ocimum basilicum) er en plante, der er almindeligt anvendt som krydderurt. Hele planten indeholder æterisk olie (metylchavicol, kineol og linalool) og garvestoffer. Dette giver den en kraftigt krydret duft hen i retning af nellike.

Oregano

Almindelig merian (Origanum vulgare) – også kaldt oregano eller blot merian – er en urteagtig plante med en busket vækst. Blomsterne er lyserøde eller hvide og sidder i små stande. Hele planten bærer kirtler med duftende, æteriske olier.

Timian

Timian (Thymus) er en slægt med mere end 350 forskellige arter i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Det er aromatisk duftende stauder eller halvbuske med spinkle eller trådagtige stængler, som er firkantede i tværsnit og fint behårede.

Estragon

Estragon (Artemisia dracunculus), også kaldet drageurt, kongesalat og eddikemalurt, er en staude med en opret, svagt forgrenet vækst. Den dyrkes for sine karakteristiske, anis-duftende blad, en duft, der i øvrigt ændres under tørring.

Persille

Persille (Petroselinum crispum) er en to-årig plante, der er meget udbredt i europæisk, mellemøstlig og amerikansk madlavning som krydderurt. Typisk hakkes persillen fint, men man kan også sprødstege små portioner persille.
Grønbørsen & Den Grønne Gren
Åbningstider
Man – Fre
10.00-17.30
Lør - Søn
10.00-16.00
×

Like vores Facebook side